25 maart, 2009

Passie voor mossen


Een speurtochtje naar hoe het de mensen van Tegen de stroom verder is gegaan bracht mij bij dit interview met Ger Harmsen. Nee, heeft er niets mee te maken verder, ik ga het niet uitleggen want dan leg ik alsnog een spoor dat niet te vinden was.

J.J. Hof heeft hele boekwerkjes volgeschreven over mossen, eerlijk gezegd doen ze mijn hart niet sneller kloppen. O ja, zich neervlijen op het zachte mos met een leuke dame en die valt in slaap na het drinken van witte port - want zo gaat het, nietwaar? Ik denk dat de mossen van Jan Hof Harmsens interesse voor deze natuursporter hebben gewekt, en door Harmsen ben ik dan weer op zijn spoor gekomen.

"Hebben we de massa eindelijk bereikt, moeten we ze met ijzeren staven wegslaan."
Bolsjewieken hebben (hadden?) wel degelijk gevoel voor humor...

Geen opmerkingen: