30 maart, 2009

Ondraaglijke onbenulligheid van de medische wetenschap


Wat lees ik nu? Stop de persen! O, dat is al gebeurd, in 2006. "Moedermelk" is goed tegen aids (wat je nu hiv moet noemen, dat klinkt minder eng).
Er wordt heel wat afgebeuzeld in de medische wetenschap. Maar laat weten dat je "iets" tegen aids, reuma of jeuk aan het achterwerk weet en de fondsen en de publiciteit gaan stromen.

Waar ik eigenlijk naar op zoek was: het verhaal dat die ene genetisch gemanipuleerde stier er voor moest zorgen dat koeien "moedermelk" gingen leveren.
Buitengewoon verwarrend, want koeien zijn al zodanig gemanipuleerd dat ze enorme hoeveelheden moedermelk (is er andere?) leveren.
Citaat van dezelfde quasi-wetenschappelijke site:
Dat lactoferrine uit moedermelk ontstekingsremmend werkt, was al langer bekend. Bij stier Herman was een stukje menselijk DNA ingebouwd, verantwoor[de]lijk voor de productie van het eiwit. Herman stierf in 2004. Zijn stoffelijk overschot bevindt zich nu in het natuurhistorisch museum Naturalis.


Met "moedermelk" wordt mensenmelk bedoeld, ga ik vermoeden. Dat klinkt ook weer zo cru. Koeien zijn geen moeders, koeien zijn - eh - nou, gewoon, koeien.

Geen opmerkingen: