26 maart, 2009

Het staal en beton van weleer


Iets over het koekblikkenmaterieel van de Amsterdamse "metro" zoekende - voor een (geheel ander) verhaal - kwam ik terecht in de tovertuin van Nico Spilt. Mijn verhaal over Een Rit Met de Loverstrein naar IJmuiden - voor De Groene, 1997 - moet ik maar eens op het net zetten (als de techniek het nog toelaat). De illustraties erbij staan op de genoemde site.

Twee fotocitaten: een drieassig stel op lijn 16 en een tot drieledige wagen omgebouwde enkelgelede op lijn 5 in de Vijzelstraat, dertig jaar geleden. En een foto van de Opstapper, die ik wel op mijn geweten heb en voor mijn verantwoording neem, zoals het ding nu heet en rijdt hoef ik het niet meer. Maar ik heb er zelf nooit een foto van gemaakt, en nu is het te laat.

De desindustrialisatie van Nederland in kaart en Nederland als museum: Nederland als geheel en Nedersticht.

Geen opmerkingen: