31 maart, 2009

In bloei...-1


DAAR IS DE LENTE

Daar is de lente, daar is de zon
Bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen,
De phallus impudicus staat al in bloei
En de blaadjes krijgen bomen.
Mijn vrouw en mijn kat zijn allebei krols
Het valt me moeilijk ze rustig te houden
Ik zal binnenkort weer een heleboel
nestjes moeten bouwen.
Daar is...
De bloembollen barsten open met een
knal en de meisjes ontbloten de kuiten
De bouwvakkers hebben na een nare tijd
weer iets om naar te fluiten.
Daar is…
Daar is de lente daar is de zon,
Bijna maar ik denk dat ze weldra zal komen.
De phallus impudicus staat al in bloei,
En de klokken vertrekken naar Rome.
Daar is…


Liefst uitgevoerd door Rum. Nu ik de tekst hier plak zie ik dat ik een of twee passages nooit goed verstaan heb. De Grote stinkzwam, door Linnaeus eigenhandig Phallus impudicus gedoopt om redenen die geen uitleg behoeven, associeer ik niet per se met de lente, maar hij bloeit van mei tot en met november, dus wel degelijk in de lente - zij het niet in de prille lente dus.
Terwijl ik het tik fladdert een vleermuis langs het raam.

Geen opmerkingen: