24 januari, 2006

Wanneer bent u opgehouden uw vrouw te slaan?


Ben ik nu de enige die zich verbaast over dit soort dingen?
- Vandaag, ochtendnieuwsbulletin: "Canada heeft gekozen voor verandering, Canada heeft gekozen voor de Conservatieven." Letterlijk zo. Dit kan toch alleen in een wereld waarin dit woord conservatief iedere band met zijn etymologie kwijt is.
- Gisteren: de Hekking van het CDA spreekt. De kop in Trouw stelt vast dat het CDA niet voor godsdienstvrijheid is. Natuurlijk, het CDA heeft niets met christendom te maken. Maar om zelfs de schijn van de suggestie van betekenis van die C in de naam te vermijden wordt de naam zelden voluit uitgesproken, en zo kan een dergelijke kop gegeven worden.
Het geblaat van deze Limburgse Hekking hield natuurlijk in dat er geen vrouwen geslagen mogen worden - of, vanuit deze hoek nog ongelooflijker: geen homo's gediscrimineerd - enzovoort. Weet deze figuur wat zijn politie regelmatig doet? Weet hij iets af van het verleden, wat zeg ik: van het heden, van de kerk die hij met zijn accent en die C hoe dan ook vertegenwoordigt?

Op dezelfde manier - Marcuse heeft al gewezen op het mechanisme in One dimensional man - wordt de afkorting NAVO zelden of nooit voluit uitgesproken. Kosovo, Afghanistan - Noordatlantisch?

Geen opmerkingen: