07 januari, 2006

Je zult toch maar een Nederlandse neocon zijn

Ik heb al eens eerder vastgesteld dat Edmund Burke zeker niet blij zou zijn geweest met de Nederlandse stichting die zijn naam draagt.
Wat eigenlijk nooit vermeld wordt als die naam valt, of een van de scribenten verbonden aan dit genootschap, is dat deze stichting gesponsord wordt. Hele seminars hebben ze gewijd aan geneesmiddelen, want de sponsor was een Amerikaans concern dat rijk wordt aan des anderen mensen gebreken.
Het belangrijkste gebrek evenwel dat deze sponsor "geneest" is impotentie. Inderdaad, het zesletterige middel tegen lusteloosheid bij heren wordt gefabriceerd door de sponsor van de Edmund Burkestichting.

Toch werkelijk een zalige gedachte dat die heertjes de conservatief kunnen uithangen bij de gratie van de gevoelde verplichting vanavond toch maar geen hoofdpijn te hebben. Bij de heren dan. Wat de sponsor voor dames doet - ik ga het niet uitzoeken.
"Ik ben conservatief, dus gewipt zal er worden" - lijfspreuk, heren?
De Perles en Cheneys verdienden tenminste zelf nog vele miljoenen aan het afslachten van Irakezen dat zij aanbevalen en waartoe zij konden bevelen. Hoe rijk de Nederlandse burkeanen zijn geworden van de beruchte spampillen vertelt het verhaal niet.
Wie neemt dit volk nou serieus? Antwoord natuurlijk: degenen die Perle, Cheney en de rest ook serieus nemen. En dat zijn nog veel teveel mensen.

Geen opmerkingen: