01 januari, 2006

Happy New Year


Voor het eerst op oudejaarsavond plaatjes gedraaid in een zaaltje - of eigenlijk in de club waar ik eens in de twee weken draai. Het publiek bestaat meestal uit mannen. De vrouwen zullen er vast wel mooier dan ooit zijn geweest. De meeste zag ik voor het eerst en het laatst.
Maar je weet het niet. Tegen het einde stapte iemand op mij af om mij te complimenteren, een Engelsman zo te horen. Hij gaf mij zijn kaartje - BBC Leeds. Een compliment uit die hoek is een compliment met een grote C. En Leeds staat wel op de agenda voor het komende jaar.

Om logistieke redenen had ik alleen 45-toerenplaatjes bij mij. Beverley had er bij gehoord, maar ik kon haar niet vinden. Als een single zich niet in het alfabetisch systeem bevindt wordt het moeilijk...
De tekst van Happy new year, een single uit de herfst van 1966, geschreven door Randy Newman. "In plaats van" - de tekst. De instrumentale onderlaag wordt door fors aangezet pianospel gedomineerd. Echt iets voor een gelukkig nieuwjaar. (Volgende week in Vaaghuyzen dan maar?).

HAPPY NEW YEAR

The world's a little older
As distant sounds move
The nights a little colder
And I'm alone,
Happy New Year

A cheer on New Year spirit
Dies on the still night air
I shout, but you can't hear me
And you don't care, Happy New Year
Baby, you dont care, Happy New Year


The year is lined with promise
So greet it joyfully
A time so full of promise
Holds none for me
Happy New Year

No bridges left to cross now,
No dragons left to slay,
And everything is lost now,
You'll be gone away, Happy New Year
You'll be gone away, Happy New Year

Geen opmerkingen: