15 januari, 2006

Demonstratie dinsdag 17 januari voor Mehdi

"MANIFESTATIE
Wat: Picketline A-status voor Mehdi
Wanneer: Dinsdag 17 januari
Waar: Plein Den Haag, hoek Korte Vijverberg
Hoe laat: Van 12:00 tot 16:00 uur

Met deze picketline willen we alle Tweede Kamerleden oproepen om tijdens de zitting van 17 januari het Vragenuurtje te benutten om een oplossing te vinden voor de situatie van Mehdi Hooshyar.
We zullen een petitie aanbieden aan een vertegenwoordiger van de Tweede Kamer met daarin alle namen van de Platform-leden t/m maandagavond.
Wij hebben een aantal mensen benaderd met de vraag of ze tijdens de manifestatie willen spreken. Toegezegd hebben professor dr. David Pinto en de Iraans-Rotterdamse dichter Amir Afrassiabi. Het programma zal nog verder worden uitgebreid, maar daar zijn we druk mee bezig. Hieronder alvast een korte introductie van de twee toegezegde sprekers:

Professor dr. David Pinto
Professor dr. David Pinto, verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam als hoogleraar Interculturele Communicatie, is sinds 1982 directeur van het Intercultureel Instituut (ICI), een zelfstandig expertisecentrum voor (Interculturele) Communicatie, Organisatie en Management. Hij is schrijver van vele boeken over interculturele communicatie en adviseert verschillende (overheids)organisaties en werkt o.a. samen met KPMG.
Begin 2005 heeft hij een nieuwe politieke partij opgericht om deel te nemen aan de Tweede Kamer verkiezingen van 2007. Zijn overtuiging is dat het geheel anders moet, zeker op het gebied van het migratievraagstuk.

Amir Afrassiabi, dichter
Amir Afrassiabi is in 1934 geboren in Esfahan (Iran) en is woonachtig te Rotterdam. Hij studeerde architectuur in Teheran en in Londen. Sinds de jaren '50 werden zijn verhalen, gedichten en essays in verschillende literaire tijdschriften in Iran gepubliceerd. In 1986 vluchtte hij naar Nederland waar hij zijn werk voortzette als stedenbouwkundig ontwerper en gastdocent aan de TU Delft. Hij heeft zes dichtbundels in het Perzisch op zijn naam staan. In 2003 werd zijn werk voor het eerst na zijn vlucht ook in Iran gepubliceerd. In november 2005 debuteerde hij in Nederland zijn dichtbundel Ballingschaap.
Amir Afrassiabi wil de Iraanse poëzie een plekje geven binnen de Nederlandse literaire cultuur en geeft Iraanse ballingen de sleutel voor het openen van de Nederlandse cultuur. Amir is de bruggenbouwer tussen culturen voor een kleurpalet aan mensen, al lang voor de tijd dat termen als "intercultureel programmeren", "multiculturele diversiteit", "culturele integratie" en zodanig woordgebruik gemeengoed zijn geworden."

Mehdi Hooshyar is intussen vijftig dagen aan het hongerstaken. Maandag 16 januari wordt hij op Schiphol door de IND gehoord bij het starten van een nieuwe procedure. Hij heeft een nieuwe advocaat die hem zal bijstaan.
Red Mehdi.

Geen opmerkingen: