20 januari, 2006

Donald McGill nader beschouwd


Leuke tekening, en verder niet zo typisch Donald McGill - niet de dikke llllievellling met het dunne mannetje onder de plak (als bezongen door Wim Sonneveld, dunkt mij) aan het strand.
Eerlijk gezegd ontgaat mij de eerste betekenis van de dubbelzinnigheid hier. Schiet mijn kennis van het Engels tekort? Betekent het eigenlijk: "naar het mij uitkomt" of "naar ik er zin in heb"?

Enfin - naar aanleiding van een programma op de BBC over de kaartenschilder Donald McGill, die na vijftig jaar ontwerpen plotseling voor de rechter gesleept werd in de jaren vijftig wegens onzedigheid, het belangrijkste dat ik er over kan melden: George Orwell's essay over hem online. Is er nog iets belangrijks van zoveel jaar geleden dat niet op het net te lezen is?

Geen opmerkingen: