26 januari, 2006

Geen brood - wel spelen


Een persbericht van Veronica, dat in een vroegere fase niet opzag tegen het gooien van een brandbom naar de concurrentie:

"Zes verschillende vrouwen, die als kind zijn geadopteerd, krijgen de buitengewone kans hun biologische vader te ontmoeten. Per aflevering wordt een vrouw met acht mannen geconfronteerd, die claimen haar vader te zijn. Aan haar om uit te zoeken wie haar echte ouder is. De in Amerika veelbesproken adoptieshow Who's Your Daddy is nu (...) te zien bij Veronica.

In Who's Your Daddy krijgen zes heel uiteenlopende type vrouwen, die als kind geadopteerd zijn, na vele jaren de mogelijkheid om met hun biologische vader te worden herenigd. Maar daarvoor moet iedere vrouw eerst uit een groep van acht mannen haar vader zien te ontdekken tussen zeven steengoede acteurs, die zich eveneens uitgeven als haar vader. Door met deze mannen te praten en ze te observeren moet ze op zoek gaan naar overeenkomsten in karakter en uiterlijk, om tot de juiste keuze te komen.

Kiest ze uiteindelijk voor haar echte vader, dan verdient ze ook nog eens 100.000 dollar, maar kiest ze voor een man die niet haar biologische vader blijkt te zijn, dan gaat hij er met de enorme geldprijs vandoor. In één aflevering binnen de reeks gaat een vrouw op zoek naar haar moeder. Deze aflevering wordt gepresenteerd onder de naam Who's Your Mommy."

Dit programma komt oorspronkelijk van Rupert Murdoch's Fox Channel. In de VS is het gestaakt na een aflevering omdat het met zes miljoen kijkers te weinig bereik had. Het meisje op zoek naar haar echte vader was ter verhoging van het familiegehalte en de pret actrice in soft-pornofilms.
Rupert Murdoch, de vriend van Howard van Australi� (al heeft hij deze zijn nationaliteit gemakshalve opgegeven voor die van de VS), Blair en Bush, een herboren christen. Uitgever van The Weekly Standard, waar dit warmhartig-conservatieve pleidooi voor een goede portie martelen is te vinden.

In Nederland gaat het niet supergoed met Murdochs ondernemingen. Zijn Classic FM is niet meer op de FM te horen en zijn Sky Radio adverteert nu in de courant dat je tussen 9 en 5 pm (ja, zo! - om te onderstrepen hoe Nederlands dit is) niet meer twee dezelfde nummers zult horen. Je ruikt er het angstzweet aan dat de mensen die zeiknummers niet meer waarderen, en al helemaal niet als ze zes keer op een dag langskomen. Niet dat Murdoch er nu een boterham minder door zal eten...

En het kan altijd nog erger op de televisie. In Japan wordt een ontmaagding live uitgezonden. "Een ontmaagding". Er wordt ook al gezinspeeld op live bevallingen en live euthanasie. "Live euthanasie". Of is dat al uitgezonden?
Misschien hoeft het vulgus niet eens meer brood. Geef het spelen. Murdoch heeft de coach van het Engelse nationale voetbalelftal min of meer tot ontslag gedwongen omdat deze wat waarheden had gezegd tegen een als sjeik verklede pennelikker voor een van zijn bladen.
Een sjeik? Zou moslims voor de leeuwen gooien geen beter passend televisie-idee zijn voor mijnheer Murdoch?

Geen opmerkingen: