19 mei, 2009

Woehaha


Wat een prachtig ANP-bericht op de nieuwsticker:
Een team van geestenonderzoekers gaat in de voormalige Leeuwarder stadsgevangenis De Blokhuispoort op zoek naar de aanwezigheid van geesten van overleden gevangenen. Dat zei een woordvoerder van het Bureau CareX, dat de oude gevangenis beheert, vandaag.

Het gebouw is tegenwoordig in gebruik als werkplaats voor kunstenaars en musici. Zij hebben het gevoel dat het er spookt. Het gebouw diende van 1580 tot en met 2007 als gevangenis.

Het bedrijf The Dutch Paranormal Society (TDPS) is door CareX gevraagd het gebouw te bekijken. Daniel van Vliet van TDPS denkt dat het mogelijk gaat om geesten van oud-gevangenen die op brute wijze zijn overleden. “Zij zijn boos. Die boosheid is merkbaar in het gebouw.”

Van Vliet zegt eventuele geesten niet per se te willen verdrijven. “Wij documenteren het, maar hoe meer we met de geesten communiceren, des te rustiger ze kunnen worden. Mochten we later denken dat ze echt weg moeten, dan huren we een specialist in, die de geesten kan verdrijven.”


De Dutch Paranormal Society - zonder Engels geen goede kitsch tegenwoordig, zie ook Emerging Church - heeft een site die maar heel moeizaam opengaat - huh, eng - en waarop in krom Nederlands verhalen staan over schommels waar ook "natuurkunde professoren" geen raad mee weten.
En, vertrouwenwekkend, "goed nieuws omtrend het onderzoek in de Blokhuispoort."

Geen opmerkingen: