02 mei, 2009

Het voordeel van een gelijkgeschakelde pers


Het valt mij op dat de Nederlandse media - als enige binnen mijn bereik - niet over varkensgriep spreken maar over "Mexicaanse griep". Exotische import, een land waar ze zich vast niet goed wassen en waar ze geen deodorant gebruiken. Het heeft er niets mee te maken dat er in Nederland ruim twaalf miljoen varkens worden gehouden, ben je gek.

Het woord aan Marianne Thieme:
Nee, haha, varkensgriep heeft natuurlijk niks met varkens te maken, het is hooguit een wat ongelukkig gekozen naam die mensen maar op verkeerde ideeën zou kunnen brengen.

Want varkens hebben natuurlijk he-le-maal niks met de dreigende pandemie te maken en de consumptie van varkensvlees nog veel minder. Nee, mensen, gewoon dooreten, niks aan de hand!

Tot zover een korte samenvatting van hoe er in de agrarische pers en in de vakpers voor de vleessector is gereageerd op de mogelijke relatie tussen de intensieve veehouderij en de varkensgriep.

Nu wil het toeval dat er in La Gloria, een stadje in Oost-Mexico 60% van de inwoners recent ziek geworden is en dat het huidige varkensgriepvirus dat kan worden overgedragen van mens tot mens voor het eerst is aangetroffen bij een vierjarige inwoner van La Gloria, Edgar Hernández Hernández, die de varkensgriep overigens overleefd heeft, anders dan twee andere kleine kinderen die stierven als gevolg van dezelfde uitbraak.

En het toeval wil tevens dat 12 mijl buiten La Gloria een enorme varkenshouderij en – slachterij staat die goeddeels eigendom is van het Smithfield van Spekbaron Joseph W Luter III.

In 2000 heeft het bedrijf een boete opgelegd gekregen van de Amerikaanse Supreme Court van 12,6 miljoen dollar. Lees en huiver.


Een goed gelijkgeschakelde pers, zeer belangrijk. Nederland is ver gevorderd op dit punt (en de "kwaliteitskranten" willen ook graag subsidie).

Je hebt wanhoopsdaden en je hebt terreur. Zeven mensenlevens beëindigen kan heel goed een wanhoopsdaad zijn en geen terreur, als je maar de juiste dader bent.
De Telegraph meldt:
His neighbours and locals in the town of Huissen have described an isolated but polite man whose dress sense resembled that of Travis Bickle, the loner played by Robert de Niro in the 1976 film Taxi Driver, in which he plots to assassinate the US president.

"He wore rolled trousers with high black boots. His hair was often very short and totally shaved at the sides," said one neighbour.


Een skinhead dus. Meestal wordt met dit uiterlijk een ultrarechtse gezindheid uitgedrukt. Niet beklemtonen mensen.
Het gevaar komt van links (en vooral van de moslims natuurlijk).

Geen opmerkingen: