15 mei, 2009

Onbekend in het dorp


Toen ik gisteravond zeer laat verdwaald raakte in bepaalde internetkring was ik zo verbijsterd over wat ik aantrof dat ik vergeten was dat ik beroepshalve toch al eerder kennis had gemaakt met deze moraal. Want dit is de consequentie van de wereld waaruit deze citaten komen.
Ik heb het bij News4all de gluurdersmentaliteit van de EO genoemd, en tot op dit punt is het gelinkte stukje de enige treffer op deze twee termen (joechei, dit is nummer twee).
Bregje (18) doet MBO Multimedia en kan absoluut geen nee zeggen tegen s***. Bregje staat in het dorp waar ze woont er om bekend dat ze nogal makkelijk in bed te krijgen is.

Bregje: "(I)k (ben) echt niet zo'n sloerie ... zoals veel mensen in mijn omgeving denken".


In ander maar soorgelijk verband heb ik dit humor genoemd, maar hoe je het ook wendt of keert, voor de kringen waarvoor Bregje optreedt op de televisie en waarin Daniël aan het woord komt over de blote meid die naast hem gaat liggen is dit alles bloedige ernst. Ik vrees dus ook dat Bregje echt spreekt in termen van sloerie en dat ze het zich laat aanleunen dat gezegd wordt dat zij verslaafd is aan s*** (Ik moffel het woord weg omdat ik ooit in een jeugdherberg de mededeling heb gekregen dat ik porno aan het bekijken was - wat niet mocht - toen ik een stuk van Justin Raimondo over s**ed-up intelligence wilde lezen. Ik wil leesbaar zijn, ook in de jeugdherberg, dank u). Een angstwekkende dubbele moraal, die quasi-rationalistisch gedekt wordt door "onderzoek" dat heeft uitgewezen dat meisjes tot opwinding gebracht moeten worden - zelf opgewonden zijn is er niet bij. Niet: die jongens moeten zich maar eens inhouden, nee - zij is verslaafd, zij is een sloerie.

En dan maar zemelen over "de islam" die tegen vrouwenemancipatie is. Ik vermoed dat deze kringen daar niet aan meedoen, die hebben weer andere zorgen. Al leveren ze dan wel met graagte een minister van oorlog.

Ben ik een gluurder als ik nog even Bregjes fotoreeks bekijk, het verhaal komt geleidelijk aan weer boven, en op de portretfoto's een mooi nog wat onzeker maar serieus meisje zie? Alcoholgebruik, dat zal ook wel iets uitmaken in haar omstandigheden. Lieve kind - treurig dat ik het zeggen moet - verhuis naar een grotere plaats...
(Onzin natuurlijk, ze was zo narcistisch mee te doen aan een EO-televisieprogramma).

Ik moet zeggen dat ik mij voor de tweede keer in korte tijd overrompeld voel bij de confrontatie met een denkwereld die zich als christelijk identificeert en die zozeer van een vreemde planeet komt wat mij betreft.
Een denkwereld waarin
 • De bijbel door God geschreven is
 • Jezus God is
 • De verslaving op de loer ligt
 • De Bijbel zegt eigenlijk niets over masturbatie :-) [sic] maar
 • Je moet God bij je seksualiteit betrekken
 • Je moet dus proberen het twee keer per week te doen in plaats van iedere dag
 • Dat is ook beter voor je zink, anders word je gek.

  God, dat is die ouwe baas, of is het die dertiger, die je kent en begrijpt maar die je er wel zelf bij moet halen.
  Wat een extreem gereprimeerd volk - wel degelijk altijd klaar voor het werpen van de eerste steen en zeker ten volle bereid om van tien kilometer hoogte bommen op mensen te gooien. Een Godsbeeld dat ongetwijfeld op een zinktekort wijst.

  Er valt heel wat te bekeren.

  Heer, vergeef hen, want zij weten niet wat zij doen.
 • Geen opmerkingen: