09 mei, 2009

Een pauze zoals aangekondigd in onze programmabladen


Een bericht over de Amtrak #7 Empire Builder die zo door het Wildweststadje rijdt waar de liefste verblijft bracht mij op het spoor. Het spoor ja.

Dit filmpje is overigens grotendeels gebaseerd op modellen.
In tegenstelling tot wat Arlo Guthrie zingt is de City of New Orleans blijven bestaan, ook al is de trein steeds precair in de VS. Tijdens de crisis die zich aandiende in 1971 zijn de treinmaatschappijen genationaliseerd tot Amtrak - jawel, onder Nixon dus.

De vele beelden uit de VS brachten mij op de vraag: zou.....de trein in Castricum een filmpje hebben?
Ja hoor. Uitgeest-Castricum uit een voorraam waarop steeds meer insecten het leven laten.
Hoe vaak heb ik als passagier dit traject niet afgelegd...
Aan de rechterhand op een gegeven ogenblik een school die naar Dietrich Bonhoeffer is genoemd. De duinenrij komt links steeds dichterbij.
Ontroering...


Wat je niet met YT kunt doen.
Dit nummer heb ik gedraaid op wat onze laatste toer zou blijken te zijn in Vaaghuyzen. Ik moest het opgeven: bij dubbelzien is in het schemerduister het zoeken van een begingroef een te zware klus. Het filmpje hiervan staat op YT. Ik durf niet te kijken. Hier een zelfgemaakte clip, dus niet "mijn" filmpje.
Eigenlijk een z**knummer, ook al zit er lichte stomp onder, maar het heeft een speciale betekenis gekregen door onze virtuele vriendschap met collega Howard Hayden 'The Vinyl Avenger' van Pacifica Houston - het was/is zijn herkenningsmelodie.
Reach out of the darkness, Friend & Lover

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb getracht een filmpje te maken van een passerende vrachttrein in dat stadje in het wilde westen :-)
Liefste