07 mei, 2009

Vanaf een kleurrijk schip


Een filmpje dat van alles van of over de Mebo II zou kunnen inhouden, maar in zoverre een uniek document dat hier de eerste live vrouwelijke deejay/omroepster vanaf de Noordzee te horen is, Jane Ballantyne [andere bronnen zeggen: Valentine - een onenigheid waar je ook niet vrolijk van wordt], herfst 1971, met een station call.
Toch anders dan de Tinekes en Anouschka's van daarvoor, of de artiesten die wel eens op bezoek kwamen.
Ze is maar vier dagen op het schip gebleven en kwam vast voor iets anders - als verslaggeefster ofzo. Dit zou nog eens duidelijk moeten worden.
Het intro van Everlasting love - Love Affair, de orkestband is grotendeels hetzelfde als bij het origineel, evenals bij Rainbow Valley - is niet kenmerkend voor de tijd van de opname - "herinnert u zich deze nog uit '67?".

Een pauzeprogramma dat in de verte samenhangt met iets uitgebreids dat ik wil schrijven over de droom van vrije radio.
Een onderzoek in het ziekenhuis heeft mij evenwel effectief gevloerd voor de rest van deze dag - maar ook in Blogland ben ik niet alleen met Graves...
(Aardig stuk overigens van Johan ter Beek, maar ik kan niet tegen al dat quasi-vlottejongens Engelse gekwebbel, zei hij na net de term station call gebruikt te hebben).

Geen opmerkingen: