31 mei, 2009

Grave beneden de sluis


Een fietser de uitdrukking "rechtdoor naar school en kantoor" horen gebruiken op de weg vanmiddag.
Ik dacht dat het jolige motto er ingesleten zat, maar zie nu via de zoekmachine dat het wordt toegeschreven aan Mart Smeets.
Een misvatting. Smeets citeert ook - de ondertitel van een Hilversums programma (KRO? - staat mij vaag bij) op de vroege ochtend, in de ochtendspits. De titel weet ik niet meer, wel de ondertitel dus: rechtdoor naar school en kantoor. Ik ken het ook alleen uit de gids, u dacht toch niet dat ik daar Doug Kerr of Paul Noble voor liet lopen?
Ja, Moeders wil is wet - thuis en nu ook in de studio, een programma dat vele kanten opgaat, vooral de muzikale.
Luilligheid kent vanouds geen tijd in het Hilversumse.
Fluiten in de wind wat betreft een lezers/lezeressenreactie over de herkomst van de kreet - de naam van het desbetreffende programma van zeker meer dan veertig jaar geleden - maar ik houd mij aanbevolen.

Thans volgen de mededelingen voor land- en tuinbouw, verzorgd door de Katholieke Boeren- en Tuindersbond..

Geen opmerkingen: