05 mei, 2009

Wereldmars voor vrede en geweldloosheid


Aanvullling onder video
De Wereldmars begint in Nieuw-Zeeland/Aotearoa op 2 oktober 2009, de geboortedag van Gandhi. Deze dag is door de Verenigde Naties tot "Internationale Dag van de Geweldloosheid" uitgeroepen. De mars eindigt in het Andesgebergte (Punta de Vacas, Aconcagua, Argentinië) op 2 januari 2010. De mars duurt negentig dagen, drie lange reismaanden. Zij zal alle klimaten en seizoenen passeren, van de warme zomer van de tropen en woestijnen tot de winter van Siberië. De Amerikaanse en Aziatische etappes zullen de langste zijn, beide zo goed als een maand. Een vaste groep van honderd mensen van verschillende nationaliteiten zal de reis voltooien.

Zie verder hier.Aanvuling
En na de jaarlijkse en jaarlijks teleurstellende zogeheten bevrijdingsmarkt (die dus in zijn voorspelbaarheid dan ook weer niet teleurstellend is) kan ik over bovenstaand item melden dat het om een initiatief gaat van de zich noemende Humanistische Beweging. De h/t voor bovenstaand bericht is aan mijn makkers van The Christian Radical - ik laat het gewoon staan - want ik ben niet plotseling teuge...

Wat zal ik nog over die bevrijdingsmarkt zeggen? Uw vrijheid onderstreept door Unox rookworst, pal naast de acties tegen bont en de PvdD (er waren opvallend minder dierenstalletjes, pg Ter Horst had zeker een extra adhesiebetuiging aan Wet en Orde geëist).
Ach, de tijd toen het nog een soort tweede Koninginnedag was.
Vroeger was nu eenmaal alles beter.

Geen opmerkingen: