05 november, 2007

De bananenmonarchie en de soepkip


U heeft het niet van mij hoor, maar meer van ingezondenstukkenschrijver Harry V. te Haarlem op de site van de Telegraaf:

"Rita Verdonk doet me denken aan de tijden met Leefbaar Nederland, dat moeite had met de standpunten van Pim Fortuyn, is te vergelijken met nu, met dhr Wilders, deze laatste is in haar optiek ietwat te ongenuanceerd, zegt genoeg dat dhr Teeven (ja,voormalig fractievoorzitter Leefbaar Nl) met haar mee wilde, en "spindoctor" Kay van der Linde is, het broertje van Haitske, die Teeven opvolgde als leider van LN, Verdonk is te rechts voor de VVD en te links voor de PVV (Wilders), misschien Jan Nagel & co van stal halen......?!"

Ik heb er een heel klein beetje meer Nederlands van gemaakt en de interpunctie verbeterd - maar u, lieve beste lezer(es) bent slim genoeg om zelf te kunnen bedenken, wie er achter de van huis uit zo vriendelijke robot Verdonk schuilgaan - apetrots op Nederland, nietwaar?
De vraag is - hoe houd je haar in beeld, buiten de fractie van de VVD en zelfs buiten deze hele partij, zonder een nieuwe partij, maar met een ...eh.. beweging (ja, dat woord hebben we eerder gehoord).
Zelfs als de huidige coalitiepartijen niet meer voortkunnen, vermoed ik, blijft het kabinet wel in stand. De ChristenUnie moet het geheel overeind houden om het verval van PvdA en CDA buiten beeld te houden (de VVD vervalt buiten regeringsverantwoordelijkheid - gunst, dit zijn de drie klassieke stromingen van Nederland van de afgelopen honderd jaar). Drie jaar de robotische spreekpop zijn zal mevrouw Verdonk - wier repertoire nu eenmaal beperkt is - niet ten goede komen. Dus in tegenstelling tot wat zeer velen denken, geloof ik niet dat dit nieuwe opzetje van de usual suspects veel toekomst zal hebben. Tenzij Nagel een nog niet bekende grootheid naar voren kan schuiven naast Verdonk, die nog trotser is op Nederland.

Toch even doorwerken, Jan. Plotseling vraag ik mij af of je wel drie jaar de tijd zult hebben.

Geen opmerkingen: