10 maart, 2007

Zaken zijn zaken


De makers van Zyklon B hebben een tak in Israel. Richard Wagner mag niet in Israel, maar zaken zijn zaken. BASF heeft vast spijt. Hoechst ook. Wagner niet. Bayer, als derde poot van IG Farben, kon ik zo snel niet vinden in Israel.

Bayer, groot geworden met het vermoorden van mensen - niet alleen door de ontwikkeling van Zyklon B, maar ook van heroïne en ypriet (mosterdgas). Maar waarover heeft NRC-Handelsblad een scoop vandaag? De geldschieter van de Partij voor de Dieren, Nicolaas Pierson, heeft zaken gedaan met Bayer en Bayer doet aan dierproeven - ook voor de impregnatie van klamboes die door Pierson verhandeld worden. Papperlepap, zo'n Bayer toch.
Ik zie die krant zelden, maar zou dit concern er nooit adverteren, of Hoechst, of BASF? En weet NRC-Handelsblad van de achtergrond van deze concerns? Dan verdient NRC-Handelsblad aan genocide. Klein puntje, maar misschien toch het vermelden waard. (En toch ook in het geheel niet verrassend - de Nieuwe Rotterdamsche Courant was met De Telegraaf de enige krant die een verschijningsverbod gekregen heeft na de bezetting).

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo is dat. Het feit dat het zelfs voor mensen als Nick Pierson, die zich zelfs het sterven van muggen aantrekt, onmogelijk is om geen zaken te doen met een 'bakker' die 'kinderen mishandelt' zegt genoeg over deze wereld. Laten we alsjeblieft niet het handjevol goede mensen bekritiseren. Er lopen niet veel mensen rond in Nederland die zo weloverwogen hun beslissingen nemen om leed van anderen te voorkomen.