17 maart, 2007

Van tragedie naar komedie


Ik heb van begin af aan de partij ondermijnd. Ik heb vergif gemaakt om in kameraad Stalins thee te gooien waardoor zijn snor zou uitvallen. Ik heb op tien kolchozen alle schapen vergiftigd en ik heb moertjesfabriek Glorieuze Oktober gesaboteerd waardoor het Plan niet gehaald is. Ik heb gestookt onder Nationaliteiten zodat oproerige elementen in de Kaukasus en Centraal-Azië zich zouden verzetten tegen de Sowjetmacht. Ik heb contacten gelegd met Hitler, Roosevelt [die nog familie van mij is ook], Mussolini en de paus. Ik verdien de doodstraf ten volle en ben blij dat kameraad Stalin mij de kans geeft deze te ondergaan.

Goede bolsjewieken moeten toch gedacht hebben: dat de partij zo geïnfiltreerd was. Een goede bolsjewiek hoefde ook niet na te denken. Dat deed de partij wel.

De Republikeinse Partij met zijn Democratische aanhangsel in de Verenigde Staten wordt steeds bolsjewistischer. Alleen is het wat moeilijk voor de Partij zijn macht ook buiten de VS te doen gelden, behalve door bombardementen. Buiten het CDA en andere neoconkringen heeft de club bijvoorbeeld in Nederland geen aanhang.

De geschiedenis herhaald als komedie. De bekentenissen van de nr. 3 van Al-Qaeda, die 11 september 2001 gepland heeft, het Panamakanaal wlde opblazen, Clinton en de paus wilde vermoorden en eigenhandig een journalist in Pakistan vermoord heeft - is er nog iemand die deze showbekentenissen gelooft?

"'I'm a very dangerous mastermind,' said Mohammed, who confessed to the kidnapping of the Lindbergh baby, the Brink's robbery, St. Valentine's Day Massacre, and the Lincoln and McKinley assassinations. Mohammed also accepted responsibility for spreading hay fever and cold sores around the world and for rained out picnics."
En als goed moslim heeft hij natuurlijk volop varkenspest en mond- en klauwzeer verspreid en verder heeft hij er voor gezorgd dat George W. Bush de verkiezingen gewonnen heeft.

(Op de foto Lew Borisowitsj Rosenfeld, partijnaam: Kamenew - prominent beklaagde voor een militair tribunaal in 1936).

Geen opmerkingen: