07 maart, 2007

Tijd voor de sjahada

Een virtuele vriendin stuurde mij deze twee quizzen: Which religion is the right one for you? en What philosophy do you follow?
De vragen zijn opvallend sturend en ik kan alvast zeggen dat de samenstellers v/m een beperkte voorraad filosofie en een zeer Amerikaanse visie op het christendom hebben.
Kortom: ik ben een utilitarist en een moslim. Ik kan beide uitslagen wel begrijpen op grond van wat ik eerder over de quizzen schreef. Het diervriendelijke utilitarisme (Peter Singer is er een late volgeling van) is dan nog niet eens zo'n gekke uitslag.

Jezus als profeet is toegeschreven naar de uitslag: moslim. Om dit echt te vinden kan men ook helemaal niets zijn, of boeddhist, of wat dan ook. De gedachte van vrijzinnig christendom is de samenstelster echter geheel vreemd. Een essentialistische quiz - enfin, leutig om te doen en u te verbazen over uw uitslag.

Geen opmerkingen: