01 maart, 2007

De ernst van Ernst


Uw verslaggever was aanwezig toen de Freeharrybout Supportgroep het Ministerie van Justitie betrad voor een audiëntie bij twee bijzonder onbelangrijke ambtenaren. Het gesprek verliep in stijl. Meer hierover later.
Een foto maken van de dames van de FHBSG bij de receptie mocht niet. "U mag hier geen foto maken. Wilt u deze wissen?" "Het lijkt hier de Sowjetunie wel. Mag het soms niet van het CDA?" "U mag geen foto maken van de beveiliging hier." "Beveiliging?" De receptioniste wijst op een baardeloze knaap in huurlingenuniform, verderop achter de balie. "Alsof ik die heb gefotgrafeeerd," zeg ik, schamper genoeg. "Ik wis hem buiten wel." "U moet hem nu wissen." "Geen denken aan." Ik verlaat het gebouw. Ik had het toestel al bewogen met de bedoeling de lens af te sluiten toen de receptioniste begon te zeuren.
Men is erg bang voor het tonen van de beveiliging. Maar ik schroom niet hierbij de gemaakte foto te publiceren. Pak mij!

Geen opmerkingen: