10 maart, 2007

Word toch echt vrijzinnig protestant!


Ze fietsten voor mij uit, mijn lief en haar streekgenote/vriendin, en stoutmoedig besloten beiden hun bovenlichaamskleding uit te trekken en verder te rijden in hun bikinitopje. Het was in de zomer maar blijkbaar geen bouwvakvakantie - want we passeerden wegwerkers. "Nou zeg, wordt er niet gefloten?" zei lief met een mengsel van verbazing en verontwaardiging. Nee. Maar het was België, en misschien zijn zelfs de bouwvakkers daar ingetogen. Beide meisjes waren negentien. Echte zorgen over het niet fluiten kunnen ze niet gehad hebben.

Maar Modern Tobben houdt ook jammeren over niet (meer) nafluitende bouwvakkers in. En de VPRO vindt het nodig dat ene communistische overblijfseltje, 8 maart, te vieren met een treurdocumentaire over niet meer fluitende bouwvakkers. "We blijven niet aan de gang." Maar voor klagen is het nooit te laat.

Ach, de VPRO - sinds Van Kooten en De Bie ermee gestopt zijn zie ik er niets meer van, en wat ik er over hoor of lees of zie bij het langszappen maakt mij duidelijk dat dit de juiste keuze is. Maar vandaag, vrijdag 9 maart, hadden ze mij toch even tuk. Ik kreeg een vragenformulier opgestuurd waarop mijn mening over bloggen en iets over mijn persoonlijke motivatie werd gevraagd. Dit terwille van iets wat Dutch Bloggies moet heten. Een jury nomineert alvast wat de beste weblogs van Nederland zijn, voor 2006, of waas ich viel. Geen stijl, retenkoel en dergelijke, dat zijn de beste. Dicht tegen hun pensioen zittende VPRO-types bepalen dit. Een van hen behoort nog tot de oprichters van de Stichting Jeugdsentiment Jaren Vijftig, dus u weet het referentiekader... Ze moeten bewijzen retenkoel te zijn, en best wel heel erg rechts. Indymedia, Eurodusnie, Ravage, De Vrije, onder de kleineren [hoewel?] Time to turn, Stan van Houcke of Sonja Eindpunt, of Christianarchie - stel je voor! Zelfs "hun eigen" Wim de Bie komt niet op de nominaties voor - die is tenslotte al de AOW-gerechtigde leeftijd gepasseerd, ojee. En zo lijkt het mij een eer voor de niet-genomineerden.

Pathetisch jongens, houd je nou maar bij de Flying Burrito Brothers, dan ben je with it genoeg!

Geen opmerkingen: