28 november, 2005

Vliegtuigspotters aller landen...


Vliegtuigspotters zorgen dezer dagen voor steeds toenemende meldingen van CIA-martelvluchten boven Europa. Er is bijna geen land meer over waar ze niet gezien zijn. Ook op Schiphol zijn ze inmiddels waargenomen:
"The big one" - Boeing 737-(N313P of N4476S)
"the little fast ones" -
Gulfstream v - N379P, N8068V-
Gulfstream iv -N85VM, N227SV-

Er is sprake van Polen en Roemenië als landen waar geheime martelkampen zijn. Maar dit kunnen rookgordijnen zijn. Een landing bij Constantsa kan nog best een "vrachtje" voor Moldavië betekenen. Een landing in Noord-Polen kan leiden tot een transportje naar bijvoorbeeld Kaliningradskaja Oblast of Belarus. De NAVO-protectoraten in voormalig Joegoslavië zijn mogelijke kandidaten - zou pikant zijn: een concentratiekamp voor moslims in Bosnië-Hercegovina of Kosovo. Maar pikant is hoe dan ook het verkeerde woord.
Goede kandidaten lijken mij ook Oekraïne en Georgieuml;, die met de nodige inspanningen van de CIA in het VS-kamp zijn gebracht. De Washington Post had een lijst van "democratische landen in Oost-Europa" waar dergelijke kampen zouden zijn. Democratisch zijn ze toch allemaal tegenwoordig? En: des te demo des te martel, zal wel voor de CIA gelden.

Geen opmerkingen: