27 november, 2005

De nuttige idioten van de sociaal-democratie


Indymedia is onder andere vermaard wegens de zionistische complotten die er regelmatig onthuld worden, en de stevige solidariteit met een stuk Palestijnse strijd als tegenwicht.
Wilde haren - tenslotte moet er ooit een baantje in zitten als Lid van de Milieubeweging of de Vrouwenbeweging of de Vakbeweging en anders wel in de Eerste Kamer voor Groen Links of de SP. Weet hoe je scheldt als Linkso of als Autonomo. Op de SGP bijvoorbeeld. Zo:

"De overdreven gezagsgevoelig bekendstaande christenfundamentalistische partij sgp is het er niet mee eens dat de subsidiekraan dicht gaat na het vonnis van de rechter.
Ze tekenen beroep aan bij de bestuursrechter tegen het besluit van Remkes om per direct de subsidie te stoppen.
Remkes is trouwens zelf ook destijds in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechter, maar is tot de uitspraak uiteraard wel verplicht het spekken van de sgp te stoppen.

Het gaat trouwens om 800.000 euro per jaar.
(Daar kan je een hoop goeie vrouwvriendelijke dingen mee doen!)

In het nederlands dagblad van 18 november 2005 zegt partijvoorzitter Kolijn dat de geldsituatie nijpend is, maar dat ze allerlei acties om geld op te halen uitstellen tot na de uitspraak van de bestuursrechter.

Tsja, dan moet je maar geen vrouwen discrimineren.
Het is niet zo consequent om wel te verwachten dat de belastingcentjes van vrouwen besteed moeten worden aan jouw politieke partijtje als vrouwen er geeneens lid van mogen worden.

Hierbij zie je een foto van anti sgp stoepkrijt bij het ministerie van binnenlandse zaken. Krijtje schreef dat als protest tegen het feit dat Remkes in hoger beroep ging tegen de beslissing van de rechter om de subsidiekraan dicht te doen." [aan deze foto is hier geen bandbreedte besteed; spelling indymedia].

Mijn vriend Vrijeredacteur Cornelis schreef hier tegen in:

"Misselijkmakende afleidingsmanoeuvres, dit alles.
Het Clara Wichmanninstituut wordt gesubsidieerd door Wim Koks eigen INGBank, de verkwanselde Postbank dus, een multinational. Moet ik daar soms achter staan? Afgezien van een zich naar een anarchiste vernoemende establishmentinstelling die processen voert. Clara Meijer-Wichmann was tegenstandster van het strafrecht.

Op interventies hierover op devrije.nl kreeg ik vriendelijke reacties van de fractieassistente (!) van de SGP. Het zich noemende Wichmanninstituut staat boven het voetvolk verheven. Dat is te goed om er op in te gaan. Zo gaat dat als je door de INGBank wordt gesponsord.
Dat je het als vrouw niet verder schopt dan assistente in de SGP is treurig, maar een wonderlijke overeenkomst tussen het anarchisme en het antirevolutionaire gedachtengoed is het streven naar souvereiniteit in eigen kring. Ze doen maar zolang ik er geen last van heb. En dat heeft niemand buiten die club. Gezeik zonder enige ironie over "mijn belastingcenten" - wat een Telegraafsentiment.
Hoe welkom ben je als man bij het Wichmanninstituut, Postbankrekeninghouder?

SGP-leden betalen ook belasting, SGP-sympathisantes al evenzeer. Als ze in die kringen zo willen denken - ik kan niet zeggen dat ze mijn zegen hebben - om in stijl te blijven-, maar dat geldt voor geen enkele partij en ik ga niet net doen of de SGP erger is dan de PvdA of de LPF."

Deze interventie is terzijdegezet door de firma Indymedia. Ik bied het maar gastvrijheid omdat ik het ook meermalen over deze zaak heb gehad. De auteur van het eerste verhaal, Krijtje van de Stoep - u weet wel -, krijgt subsidie van een rijke dame met PvdA-sympathie�en ("Mama Cash" oftewel Marjan Sax). Deze nuttige idioten van de sociaal-democratie koketteren met het omcirkelde aatje in handspiegel.
Je zou er nog bijna SGP-sympathisant om worden.

Geen opmerkingen: