29 november, 2005

Tramspotting


Beetje betreurenswaardige foto. Lijn 27 hoort hier niet, en als mw. 401 al op deze lijn heeft gereden dan waren de grootwagencijfers niet zo groot uitgevoerd. Een museumtramlijnopname, kortom.
Aansluitend bij mijn eerdere vraag over lijn 23: deze heeft officieel in 1958 voor het laatst gereden. Klaarblijkelijk zijn de betrekkelijk dure lijnkleurglaasjes daarna bewaard, om vier jaar later dienst te doen op lijn 27.
Maar het past wel mooi bij het vorige stukje: ik word op mijn wenken bediend - de lokale zender Amsterdam TV zendt een gedeelte uit van "GVB honderd jaar" met veel beelden van trams in het stadsbeeld. Lijn 27 komt niet in beeld, helaas. Het GVB bestaat meer dan 105 jaar intussen. Mooi toeval wel.

De aflevering is zojuist, dinsdagmiddag herhaald. Mooie beelden van meerijden op het voorbalkon van een Union op lijn 1, een 236-er (vermoedelijk) op lijn 5 in de Haarlemmerstraat en een eerste drieasser op lijn 26. Het aanrijden op de monumentale trappen van het Tropenmuseum gaat nog steeds zo in zijn werk - maar zonder lijn 26 of drieassers.

Geen opmerkingen: