14 november, 2005

De treurige incompetentie van de Amsterdamse bestuurderen


Niemand in Amsterdam heeft ooit om deelraden gevraagd. Sommige delen van de gemeente lijken er van nature om te vragen door hun aparte ligging, zoals de Bijlmer en Noord. Dit waren dan ook de eerste. Maar meer dan een kweekvijver van non-talent op het gebied van vooral sociaal-democratische politici zal het nooit zijn.
De Amsterdamse binnenstad heeft zich bij referendum uitgesproken tegen een aparte dwergpoliticiraad voor de oude stad. Door speciaal ingestelde regels kon Brezjnjew aan de Amstel de uitslag naast zich neerleggen.
Dus zucht de binnenstad onder een apart, paars bestuur. D66 als referendumpartij zag geen reden de negatieve uitslag van het referendum te honoreren, en vaardigde een gesjeesde corpsbal, tevens zoontje van een vroeger raadslid (van geheel Amsterdam) af als "deelwethouder" - die allerlei leuke plannetjes ontwikkelt, zoals het opengraven van ooit gedempte grachten waar hem dat wel grappig lijkt.
Het afgebeelde bord verscheen maanden na het begin van de werkzaamheden. En er is bij al die deelraden geen ambtenaar te vinden die zonder spelfout zo'n reclamebordje kan maken. In het begin lees je het trouwens alsof het er goed staat.

Geen opmerkingen: