23 november, 2005

Schon da gewesen


Het echtpaar Bush op bezoek in Mongoli�ë. Bovenal valt hun kleurloze kleding op, op de foto. Verder wordt vermeld dat zij op bezoek zijn bij een lid van de Coalition of the Willing. Er zijn 150 Mongoolse militairen in Irak.
Werkelijk? Heeft men de goede smaak gehad dit land, ingeklemd tussen Rusland en China, tot bondgenoot te kopen en mee laten doen aan de overval op Irak? Heb ik dit gemist bij Michael Moore?
De Yanks weten dat de Mongolen eerder zijn langsgeweest en een van de belangrijkste centra van beschaving van de Oude Wereld, Bagdad, met de grond gelijk hebben gemaakt en de bevolking over de kling gejaagd. "Nu helpen ze mee aan de opbouw van een beter Irak," laat het VS-ministerie "van defensie" weten. Sommige dingen zijn zo ongelooflijk dat ze wel waar moeten zijn.

Ach, nu ik het toch over Mongolië� heb - even uitzoeken levert op dat de reizende schrijver die zich aldaar in de plaatselijke politiek mengt, Tjalling Halbertsma, niet de PvdA-charlatan voorheen uit de Amsterdamse gemeenteraad is. Dat valt dan alweer mee.

Geen opmerkingen: