22 november, 2005

De gehaatste vrouw van Nederland

HP/De Tijd (rechts en toch onleesbaar - is dat iets voor de marketingafdeling?) heeft minister Verdonk op het omslag de lopende week, onder het motto: de meest gehate vrouw van Nederland. Is dit zo? Is daar reden toe? Ik ben eerlijk gezegd niet van plan deze Schund tot mij te nemen - deze dumpplaats van tot het fortuynisme bekeerde Volkskranttypes kan deze omslag toch alleen maar ironisch bedoelen. De suggestie is: links is tegen Verdonk. En links zet - ten onrechte natuurlijk - de toon in dit land. En dat is slecht.
Als het niet zo is kondigt het blijkbaar weer een zwenking aan. De Haagse Post heeft de afgelopen veertig jaar voortdurend een niche moeten zoeken (De Tijd is irrelevant: hoe katholiek is dit fusieproduct?), dus het is denkbaar.
Rita Verdonk is niet als enige verantwoordelijk voor een schandelijk beleid. Het is de lallende borreltafel van het parlement die haar beleid dekt. Het is nota bene Job "de boel bij elkaar houden" Cohen die de huidige strenge wetgeving tegen zogeheten vreemdelingen doorgezet heeft - lang voordat de kortstondige vuurpijl - of het kortstondige dwaallicht - Fortuijn het vertoog van de centrumdemocraten ook echt in het centrum van de Nederlandse politiek bracht.

En over borreltafel gesproken: justitieman Donner III vindt dat er niets gezegd mag worden want de strenge wetgeving is democratisch tot stand gekomen. Here we go again - het is legaal. Democratie is een juridische procedure. Geen ideaal. Kan Donner III dat nog even in Washington DC komen vertellen?

Geen opmerkingen: