27 november, 2005

Balletjes in de lucht

Over de moord van 15 november jongstleden in Nijmegen wordt nogal wat zogheten radiostilte in acht genomen. Wie heeft wat te verbergen?
Het eerste merkwaardige verhaal was dat de liquidatie van Louis Seveke plaatsvond in een louche straat. De Van Welderenstraat heeft een wat ongure hoek, maar die is bepaald niet bij de plek van de liquidatie. Het is een heel normale winkel- en uitgaansstraat verder, bepaald druk zelfs. De suggestie is dan dat het "iets" met drugs te maken had en dat Louis op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd was.
Hiert staat tegenover dat een kersvers ooggetuigeverslag van weblogger Willem Claassen vermeldde dat het om een kalm uitgevoerde standrechtelijke executie ging. De moordenaar ging weg na zich er van vergewist te hebben dat zijn slachtoffer dood was. Schiet je voor de tweede keer als het om een "vergissing" gaat en kijk je dan voor de zekerheid of de moord wel voltooid is?
Moeilijk zich in te denken in het gedrag van een moordenaar. Een behoorlijk koelbloedige ook nog die rustig in zijn auto stapte en wegreed. Er was blijkbaar ook een chauffeur.
Het weblog waarop het ooggetuigeverslag stond is twee dagen na de moord gewist.
Vreemder is nog dat de politie klaarblijkelijk een signalement heeft, videopnamen en zelfs in ieder geval een foto. Het signalement wordt niet bekend gemaakt. Elsevier wist te melden dat Louis ook onderzoek deed naar de onderwereld. Maar de contacten tussen zogeheten boven- en onderwereld in Nederland reiken tot in de crypte van wijlen prins Claus.
Hier wat verdere vraagtekens in Klompenengels - en dit is Henk Ruyssenaars in cyberspace...

Geen opmerkingen: