13 oktober, 2005

Do ya ken John Peel?


Vandaag is het officieel John Peel Day, dertien dagen voor de eerste verjaardag van zijn dood. Een beetje treurig dat pas na zijn dood onthuld werd dat hij het erg naar had gevonden dat zijn programma later op de avond was geplaatst in de zomer van 2004, dus in feite kort voor zijn dood. De managers van de BBC weten uitstekend wat jongeren willen en John Peel hoorde daar natuurlijk eigenlijk niet bij. Ze hebben hun zin gekregen (het geeft mij een nare smaak, achteraf).

Dinsdagavond 26 oktober 2004, toen het bericht heel vers was, heb ik het "gevierd" op - toen nog- internet-Radio 100 met Perfumed garden muziek. De bijzondere dingen die hij liet horen in zijn programma op de World Service blonken in het algemeen uit door onvindbaarheid. Voor zover ze wel vindbaar waren, waren ze zeldzaam. Dit geldt ook voor heel wat Perfumed Garden-muziek.
Een diskjockey op een mainstream station die internationaal als baken in de zee van popbagger wordt gezien en als zodanig gemist blijft, een levend instituut en ontkenning van de marketing mix van de muziekcommercie - ik stel het nog maar even vast dat een beetje deejay die buiten de mainstream valt verweesd is en blijft.
It's over, it's over, it's over - it's over.... it's over!

Geen opmerkingen: