21 oktober, 2005

De pier op


The Four Tops en The Temptations komen over enkele weken naar Nederland. Hoi...
Eerlijk gezegd krimp ik ineen met een verdrietig gevoel bij zo'n aankondiging. Twee Tops zijn dood, Levi Stubbs is fysiek uitgeschakeld door een hersenbloeding - dus een tournee met drie niet-Tops.. wat is dat? Over de Temptations valt iets soortgelijks te zeggen. De collega's van Fingerpoppinsoul draaiden net I know I'm losing you - zo goed dat ik het eigenlijk niet zou durven draaien, te bekend! te bekend! - bij wie eigenlijk? - en Ain't no woman (like the one I've got) - zo veilig 1973, geen klassieke Motownsound meer, helemaal geen Motown trouwens. Wel heel mooi.
Wil ik een beatband op de pieren zien in Engeland, wetende dat de langharige oudere jongeren uit allerhande andere bands zijn geplukt, of uit de fanclub?
Er zullen mensen zijn die er naar toe willen en het leuk vinden - maar eigenlijk hoor ik er zelfs liever niet over.

Komaan: lichtere noten - de enkele keer dat ik de vrijheid neem even tussendoor te dansen op de muziek die ik zelf draai is het volgens de fraaie herenchoreografie van de Tops. Zie de foto. Hoe zou je anders kunnen doen?
En: lang gezochte singletjes van de Poppies (Gutenabend, gutenabend) en de Toys gevonden - maar dat is eigenlijk voor een andere site. Zin om weer eens met de talkpoederbus te gaan strooien...

Geen opmerkingen: