06 februari, 2006

Sir Bob eindelijk thuisgekomen


Een klassieke foto van de Poll Tax riots in Londen, 31 maart 1990 - waarmee het einde van het bewind van Thatcher werd ingeleid (en van de Poll Tax) - onleend aan de site van Class War. Het beeld van Marianne in de late twintigste eeuw.
Twee opmerkelijke ingezonden stukken in het laatste nummer van Class War: iemand die een pleidooi houdt voor christen-anarchisme, dat niets met de kerk te maken heeft en alles met spiritualiteit en strijdbaarheid - het wordt afgezeken met de mededeling dat de godsdienstigen tijd genoeg hebben gehad om een betere wereld te scheppen en het tegendeel hebben bereikt - wegwezen dus. Zonde van de moeite, zo'n ingezonden stuk.
Met wat onzin over het bewind van de Derg in Ethiopië, maar verder opmerkelijk: waarom moest er zo nodig eind 1984 (Do they know it's Christmas?) geld opgehaald worden op grote schaal voor hongerenden in Ethiopië? Het resultaat was dat het geld ophalen voor de stakende mijnwerkers vastliep en het is niet na te gaan in hoeverre dit aan de nederlaag heeft meegewerkt. Je zou het als complottheorie kunnen afdoen als Geldof en Bono niet reclame hadden lopen maken voor New Labour afgelopen zomer en als Geldof niet intussen adviseur was geworden van een geherstileerde Consevatieve Partij. Hij is thuis gekomen, en heeft de Tories al gediend in 1984/85. Helemaal denkbeeldig is het niet.

Geen opmerkingen: