26 februari, 2006

Je hebt vrijheid van meningsuiting en je hebt vrijheid van meningsuiting


Ken Livingstone kende ik in de eerste plaats van de Livingstone rap! van Attila the Stockbroker: He's the socialist with the mostialist, Ken Livingstone Ken Livingstone!
Lekkere opener van de week, maandag vroeg op de middag op de 95,5.
Als burgemeester van Londen? Hij is in ieder geval gekozen, met een overtuigende meerderheid. New Labour wou hem eerst niet hebben, in 2004 weer wel. Hij is nog een tijdje anarchist geweest voordat hij bij Labour terechtkwam. Veel van wat hij zegt verraadt deze vroege vorming nog wel. In 1987 verscheen van zijn hand een boek getiteld If voting changed anything they'd abolish it.
Een jaar geleden was hij op een feestje ter gelegenheid van de twintigste verjaardag als Lagerhuislid van het eerste Lagerhuislid dat er openlijk voor uitkwam gay te zijn. Op het einde van het feestje kwam er een verslaggever van het Londense sufferdje de Evening Standard op hem af. Je kunt zonder de opname te horen wel nagaan dat Red Ken door zijn remmen is gegaan dankzij alcoholische versnaperingen. Hij is nu als antisemiet die zijn ambt in opspraak brengt voor een maand geschorst als burgemeester. Livingstone vermoedt dat hij volgens halacha zelf Joods is, maar het kan hem niets schelen. En het ging om het papieren vod dat voor krant doorgaat en de inktkoelie die hem in dronken staat wilde doorzeuren over zijn homovrienden en - vriendinnen..

Wie schorst Wilders nu eens, of Hirsi Ali en nog zo wat mensen? Het maakt blijkbaar niet uit dat die types gekozen zijn, dat is Livingstone ook.

Het interview dat natuurlijk helemaal geen interview was:

Finegold: Mr Livingstone, Evening Standard. How did tonight go?
Livingstone: How awful for you. Have you thought of having treatment?
Finegold: How did tonight go?
Mr Livingstone: Have you thought of having treatment?
Finegold: Was it a good party? What does it mean for you?
Mr Livingstone: What did you do before? Were you a German war criminal?
Finegold: No, I'm Jewish, I wasn't a German war criminal and I'm actually quite offended by that. So, how did tonight go?
Mr Livingstone: Arr right, well you might be [Jewish], but actually you are just like a concentration camp guard, you are just doing it because you are paid to, aren't you?
Finegold: Great, I have you on record for that. So, how was tonight?
Mr Livingstone: It's nothing to do with you because your paper is a load of scumbags and reactionary bigots.
Finegold: I'm a journalist and I'm doing my job. I'm only asking for a comment.
Mr Livingstone: Well, work for a paper that doesn't have a record of supporting fascism.
Mr Livingstone then walked off.

Geen opmerkingen: