09 februari, 2006

Radio Scorpio: Leuven in klank (Lœve ien klaangk)


Alle radiostations waar ik bij gewerkt heb zijn op de een of andere manier aan een einde gekomen. Radio Kemphaan is zachtjes uitgedoofd; RVZ is opgerold en ten onder gegaan aan gekrakeel waarin ik zelf een grote rol heb gespeeld; van de diverse Amsterdamse lokale stations waarvoor ik gewerkt heb bestaat geloof ik alleen mART nog - waarvan, daar moet ik niet aan denken - de rest is gesneuveld door de onmogelijkheid geld op te brengen voor zendvergunningen terwijl reclame niet mocht; Radio 100 is ten onder gegaan aan de etherveiling.

En dan was Radio SCORPIO in Leuven ook al weg, weggestuurd uit het universitaire gebouw met zijn wonderlijke luchtjes, en niet in staat ergens een antenne te plaatsen. Gelukkig is Scorpio terug in de ether vanuit het STUC aan de Naamsestraat, het programma Oldtimer is zelfs terug, waarschijnlijk niet meer met Jan Heymans - door suffigheid van mijn kant heb ik zijn vertrek bij SCORPIO nog bewerkstelligd. Maar ja, ik was er toen zelf ook alweer weg. Succes, dames en heren. Tenminste 1 station waar ik bij gewerkt heb dat nog bestaat...

Veel minder interessant: Sky Radio is opgekocht door De Telegraaf en een mantelorganisatie van de INGBank (onder commissaris drs.W. Kok). Kok en De Telegraaf in de muzikale zeursector - in het pakket dat Rupert Murdoch van de hand heeft gedaan zaten ook Classic FM en Veronica. Op zich is het wonderlijk dat Murdoch Nederland opgeeft. Voorlopig?

Geen opmerkingen: