12 februari, 2006

En daarom was ik hem nu juist zat


Al een paar dagen brengt de bezorger in plaats van Trouw toch De Volkskrant. Het voelt degelijker en dikker aan, zo'n broadsheet. Maar dan lees je.. Marcel van Dam, Ronald Plasterk - nee hè... En een halve pagina van niemand minder dan Gijsbert Kamer - jawel mensen, de enige echte - over een verzamelbox van de Talking Heads. Hij heeft er iets tegen, vooral tegen de Talking Heads van na pakweg 1982. Noemt The road to nowhere een MTV-hit. Knap, want MTV kwam pas in 1987 in Europa, en als single is The road to nowhere uit 1986. De 12"-versie heb ik regelmatig gedraaid op RVZ, en nog kort geleden in clubs.
Het is duidelijk dat Gijsbert ..eh... Kamer het nummer wil denigreren, en daarvoor deze truc gebruikt. In een recensie iets afkraken, mag natuurlijk, maar dan moet je wel gedocumenteerd zijn. En dat is nu precies niet wat de doorsneepennelikker bij De Vollkskrant niet wil zijn.
Volgende dag: Sander van Walsum - klinkt naar familie van haven- en Unileverbaron tevens levenslang burgemeester van Rotterdam en natuurlijk lid van de PvdA (je kon toen al zien wat er mis was met deze stad). Sander van Walsum heeft het over met terroristen sympathiserende columnisten uit de jaren zeventig die De Democratie ondermijnden. Kom op, Sandertjoooh, namen wil ik lezen, en vooral ook namen van kranten voor wie deze volksverdervers schreven. Maar we moeten het op gezag van Sander .. eh... van Walsum maar geloven.
En dan toch ook nog dat pakket van zaterdag. Lousewies (wat een naam!) van der Laan in het zonnetje in de damesbijlage. Totaal opportunistisch natuurlijk, een of ander serietje over "halverwege", ze is bijna veertig. Het zit haar wel mee. Ach, ze komt er niet onsympathiek uit naar voren. Leuk om te zien ook, helaas zou ik haast zeggen. Corpstut, maar dan toch D66, een type - tja, voor De Volkskrant, denk ik. Het ergste: zij beklaagt zich over het CDA, daar moet je niet mee regeren. Lousewieswieswieswies, ik heb nieuws voor je.....
Geef me dan maar de ergernis over Letter & Geest...

Geen opmerkingen: