22 april, 2009

Machteloze woede


Marie Mason, groen activiste die door haar man - die tot FBI-informant is "omgedraaid" - er bij gelapt is - hij krijgt negen jaar, zij 22. Met dank voor uw informantendiensten. ("Plea bargain" heet zoiets). Hij vroeg echtscheiding aan op het ogenblik dat hij in dienst trad bij de politie, dat mogen we een minimaal dienstbetoon aan fatsoen noemen (natuurlijk blijft het dubbel verraad).
Zie ook of vooral hier.

Machteloze woede - ik besef dat er reden is om in wij/zij-schema's te gaan denken. "Wij" denken dat, ondanks alle leugens en hypocrisie die het regime uitstort, er toch nog iets onaantastbaar is. Wij weten dat prostitutie passend werk is namens hen, maar betekent dit dat ook degene die naast en met je slaapt en met wie je intiem bent te koop zal zijn om tegen jou gebruikt te worden?
Ja dus.
Het verhaal van de FBI-agente "Anna" kende ik al, maar pas dit lied, dat ik te horen kreeg op een site in verband met de zaak van Marie Mason, maakte mij duidelijk hoe ver ze gaan. Het f-woord kon niet toepasselijker zijn.
Eric McDavid was verliefd op "Anna" en zij heeft deze situatie en daarmee zichzelf gebruikt. Vijfenzeventigduizend dollar is vijfenzeventigduizend dollar nietwaar?
Hij zit er 21 jaar om vast.
Ik weet het, het wordt al in het Communistisch Manifest beschreven hoe weinig de heersende klasse op heeft met het huwelijk, maar intimiteit en vertrouwen als waar in dienst van de staat - zijn we er echt op voorbereid?


Ook dit lied is een uiting van machteloosheid.

Post:

Marie Mason 04672-061
FCI WASECA
FEDERAL CORRECTIONAL INSTITUTION
P.O. BOX 1731
WASECA, MN 56093
Verenigde Staten van Amerika

Eric McDavid 16209-097
FCI Victorville, Medium II
Federal Correctional Institution
PO Box 5300
Adelanto, CA 92301
Verenigde Staten van Amerika

Geen opmerkingen: