11 april, 2009

13 april 2009: Paasmars tegen de NAVO


De Paasmars vertrekt dit jaar 13:00 uur vanaf het Carnegieplein bij het Vredespaleis naar het NAVO-agentschap NC3A The Hague voor de Waalsdorper Vlakte.

Deze Paasmars wordt georganiseerd door het Haags VredesPlatform, in samenwerking het comité Stop de NAVO en heeft dan ook de NAVO als thema. Zij vindt plaats een week na de massale acties tegen de NAVO-top in Straatsburg op 3 tot 5 april, die worden georganiseerd door het comité No War - No NATO in een internationaal samenwerkingsverband.

De NAVO heeft zich na de val van de Sovjetunie ontwikkeld van een 'verdedigingsorganisatie' naar een openlijk offensieve organisatie. Het doel is de globale markteconomie met militaire middelen in stand te houden, met als gevolg bezetting van derde wereldlanden, bedreiging van de wereldvrede en kans op een nieuwe wapenwedloop.

Wij roepen alle vredesorganisaties in Nederland op om ons te steunen door samen te werken in de organisatie, zodat we bijtijds een persbericht kunnen laten uitgaan met gezamenlijke ondertekenaars, een vermelding van sprekers en opvoeringen en deling van de kosten. Ook kunnen we dan zoveel mogelijk deelnemers mobiliseren. De aanmelding van de mars bij de Haagse overheid zal gebeuren zodra het podium geregeld is. Vorig jaar liepen er honderd mensen door een sneeuwstorm van Delft naar Den Haag. Nu is de afstand korter, de lente verder gevorderd en de actualiteit - een week na de NAVO top in Straatsburg - meer dringend. We verwachten dan ook veel meer mensen.

Geen opmerkingen: