23 april, 2009

Don't try No Doz'


Lullig is het Nederlandse beeldjournaal altijd gebleven, alleen het toontje en de uitspraak zijn inmiddels aangepast aan de tenenkrommende praat van "een" Rob Out; een hele erge goeiemiddag.
(Ik zeg dit wel eens voor de grap op de radio, denkende dat dit inmiddels wel uitgestorven zal zijn - waarom denk ik dat eigenlijk? omdat ik dergelijke oh's zelf nooit meer hoor..)
Merk op dat in het gelinkte filmpje de latere ANP-Hilversum-nieuwslezers Hans Molenaar en Arend Langenberg in actie zijn vanaf zee. In feite ook ANP-nieuws, maar dan als opgewarmde kliek.

De uitzending moet ergens begin oktober 1972 zijn geweest, toen Veronica net verhuisd was naar 538, Caroline de eerste testuitzending van het decennium had gedaan en de drie zeezenders "illegaal" genoemd werden.

Zes jaar later - dan pas? - het eerste optreden van Bob Dylan in Nederland. Commentaar weer lulligheid troef, maar tenminste in beschaafd Nederlands (Joop van Zijl). Er valt wel wat te zien maar niet veel te luisteren, althans niet naar Dylan.

Geen opmerkingen: