21 januari, 2007

Stemmen uit het neoconriool

Sinds de neocons die de bijlage Letter & Geest in handen hadden weg zijn bij Trouw gaat het langzamerhand beter met deze bijlage. Ik vermeldde hieronder al de opmerkelijke bijdrage van geschiedtheoreticus Ankersmit van zaterdag 13 januari. Heden staan er enkele vertaalde artikelen van Riverbend in deze bijlage. Uiterst pikant als je bedenkt met hoeveel fanatisme de voormalige redactie de neokoloniale overval op Irak bepleit heeft (en ook verder de oorlog tegen de moslims predikte).
Zeg nou zelf, heeft u die vertalingen nodig? Natuurlijk niet. Maar het blijf pikant.

Ik kan ongeveer vermoeden waar ik de eer aan te danken heb een persbericht ontvangen te hebben over de verschijning van een nieuw opinieblad (weekblad? zie of het mij ene reet zal interesseren) onder leiding van ex-L&G-inktkoelie Jaffe Vink. All the usual suspects schrijven er in, inclusief Ayaan Hirsi Ali. Oplage vijftigduizend, geen advertenties. Ik neem niet aan dat de pennelikkers in dit blad (dat ik uiteraard niet ga noemen) dit onbetaald doen - neocon zijn is een ideaal, maar het moet wel wat opleveren.
Deelt het American Enterprise Institute, bedenker van de nieuwste oorlogsplannen in Washington, een extra hoog traktement uit aan mevrouw Magan, waarvan de Ephimenco's, Halsema's, Kinnegingen enzovoorts kunnen meegenieten? Het kan onmogelijk lang verborgen blijven hoe dit zit.

Addendum: voormalig Philipsbaasje Pieper zegt dat dit zijn opiniemagazine is. Hij betaalt - zegt men. Morele Herbewapening, DS'70, Bejaardenpartijen, links-conservatieve blaadjes, de gloeilampenfabriek blijft Verlichting verspreiden.

Een Triomf der Techniek, dit blaadje.

Geen opmerkingen: