11 januari, 2007

Het hoogste onzer idealen...


Dat Bos de tassendrager van Balkenende zou worden en zo wel zou afleren nog te oudehoeren over armoede en handhaven van de AOW was al aangekondigd door de PvdA-ideologen die deze partij zo snel mogelijk ten onder willen zien gaan. En ja hoor, hij heeft al een vorkje geprikt met Zalm, onder wie hij tenslotte al staatssecretaris is geweest (meldt hetzelfde dagblad). Het belangrijkste dat Zalm van het vorkje zal hebben meegenomen is dat zijn Paarse vrinden Kok en Bos een zeteltje in de raad van commissarissen van de Koninklijke Olie regelen. In meer dan een opzicht geen nieuws.

De ChristenUnie wordt al met al de joker in dit kabinet. Wie zal de meerderheid leveren, zoals bij Balkenende II, als het nodig is? GroenLinks? Wilders desnoods?
Ik wilde een bozig stukje schrijven over Tineke Huizinga die achter onze "troepen" (zo moet je dat tegenwoordig zeggen, begrijp ik) in Afghanistan staat. Maar ik werd zwak bij het zien van deze foto. Ik ben onverbeterlijk in sommige opzichten. Laat haar Verdonks opvolgster maar zijn.

Geen opmerkingen: