10 april, 2014

Stadsboeren in Amsterdam

Bij de Valreep, het gebouw op het terrein van het voormalige dierenasiel in Amsterdam-Oost werd een begin gemaakt met moestuinwerk. Ik ben er vorig jaar - moet ik bekennen - niet geweest, ook al hebben we er opnieuw een concert van David Rovics georganiseerd, en het pand dreigt nu ontruimd te worden. Het is een onzeker bestaan, zeker in deze bruine tijden.

Maar het stadsboeren in Amsterdam gaat elders zijn onopgemerkte gang - zo onopgemerkt dat ik er ook maar bij toeval achter kwam deze week. Er zullen vast dergelijke initiatieven zijn in andere steden, maar dan heet hun eventuele site geen stadsboeren...

AANVULLING
Ja hoor: Amersfoort!.
En ik kom er achter dat op de/een Nederlandse televisie er aandacht aan besteed wordt, wat echt volkomen toeval is want daar kijk ik nooit naar.

Geen opmerkingen: