06 februari, 2010

Zo ...eh... dubbel

Nu ik de uitdrukking toch heb laten vallen...

Hearts in her eyes, The Searchers, bij hun tweede en laatste comeback, 1979

Om eens een heel-erg-1979e uitdrukking te gebruiken: ik heb een nogal dubbel gevoel ten aanzien van dit nummer, vooral ten aanzien van de tekst. Pret met meer dan een Ander op een feestje, wie ben ik dat ik er iets van zeg. Maar dat je er over zingt omdat "jouw meisje" het doet, en met zoveel instemming -  enfin, mannenpraatgroeprock?

Het is oorspronkelijk een nummer van The Records, nogal een meta-band, die in de eerste plaats in de stijl van The Searchers speelt.

Starry eyes, The Records. Het tegendeel zo ongeveer van het voorgaande.
De band speelt ook in de stijl van een band die in de VS in de stijl van de Searchers werkte, al mag dat niet gezegd worden door Serieuze Popliefhebbers, om redenen die mij ontgaan.


Feel a whole lot better, The Byrds
Nog iets wat mij ontgaat: waar gillen de meiden over?

Geen opmerkingen: