15 februari, 2010

Een flits - slot


Als geboren Engelsman zal Merton niet zo'n accent gehad hebben. Active life.

Voor mijn gevoel was de serie die ik naar aanleiding van deze post begonnen ben niet afgesloten, maar een slotakkoord had ik nog niet gevonden. Het laatste woord kan toch niet gezegd worden.

De andere kant van het verhaal over het  jonge geluk van de goedgetrainde consumentenjongeling  die dit alles losgemaakt had bereikte ik via de blogroll van A Pinch Of Salt, indirect dus.

Het valt mij op - en het kan dus niet alleen mij opvallen - dat de schrijfster goed formuleert en spelt totdat wat zij te schrijven heeft hautnah komt, wanneer meteen ellipsen en spelfouten bij de vleet opkomen. Het is mij ook nogal wat. De schrijfster heeft zo haar ervaringen op grond waarvan zij anarchiste is geworden. Op de merkwaardige voorliefde voor prostitutie die op een gegeven ogenbllik opkwam bij het tweedegolffeminisme heeft zij ook haar antwoord.
Er valt zoveel te zeggen, er valt zo weinig te zeggen.

De afsluitende woorden bij deze serie vond ik bij Thomas Merton in The way of Chuang Tzu, p.114 [XVIII, I.].
"Naar mijn mening vind je nooit geluk tot je ophoudt ernaar te zoeken."

 Zo eenvoudig dat u het ook zelf had kunnen bedenken.

Geen opmerkingen: