07 oktober, 2009

De nachtmerrie van vrije radio


Sasha Lilley, interim-programmaleidster van KPFA, het oerstation van het Pacifica-netwerk, met Radio Geronimo (dat er wellicht ook naar gekeken heeft) van oudsher mijn voorbeeld voor vrije radio - en dankzij het internet - helaas niet dankzij de korte golf - overal beluisterbaar.

Lilley was aanwezig op de studieconferentie over het anarchisme in Loughborough, 2008. In haar eigen programma Against the grain was vervolgens een week later een interview met Alexandre Christoyannopoulos over het christen-anarchisme - ik heb de mp3 ervan, maar weet deze even niet te plaatsen.
(Als ik ze kan digitaliseren zou het mooi passen naast de tapes van interviews over christen-anarchisme met mij van lokale radio in respectievelijk Amsterdam en Soest - waar het blijkbaar kon omdat het niet na of net voor de reclame was).

Ik kan en wil er van alles over schrijven verder, maar woorden schieten mij nog even tekort als ik dit over KPFA lees. Ik weet dat er van alles over Lilley geklaagd wordt omdat zij net naar Engeland was (mede voor de conferentie) toen er van alles te zeuren was over KPFA intern, maar het gaat nu niet meer over haar (ik noem het zeuren omdat zich links noemenden altijd uitstekend ruzie weten te maken waardoor een initiatief, in dit geval ruim zestig jaar oud, ten onder kan gaan).

Ik kom er op terug.

Geen opmerkingen: