15 oktober, 2009

De dagelijkse oefening in haat


Newsnight is het enige actualiteitenprogramma waarvoor ik nog de moeite neem de televisie aan te doen. Het was gisteren weer mooi raak. De presentatrice vond dat er veel te laat Britse versterkingen naar Afghanistan gestuurd worden, als het eerder was gedaan waren de doden die gisteren in het Lagerhuis herdacht werden - de Britse doden natuurlijk, met de Afghaanse ben je niet in twee minuten klaar - misschien wel niet gevallen. Niet te vatten logica. New Labourmannetje dat ter verantwoording is geroepen op dit punt glibbert en kwijlt over zijn niet aflatende begrip voor onze helden. Zelf heeft hij betere  dingen te doen dan boeren neerknallen, daar is hij New Labour voor tenslotte, maar alle lof voor onze helden.

De Afghaanse ambassadeur in de VS (waarom niet die in Londen?) wordt vervolgens aan het woord gelaten om te zeggen dat zijn regime de verkiezingen eerlijk heeft gewonnen en dat het totaal niet corrupt is en dat hij het bericht verwelkomt dat er veertigduizend extra "Amerikaanse troepen" naar Afghanistan zullen worden gezonden, Obama heeft hem dit al verzekerd klapt hij uit de school. En daarmee worden New York, Parijs, Londen enzovoort een stuk veiliger. Dank u voor uw tijd.

Vevolgens wordt de Groene Beweging in allerlei schakeringen ter verantwoording geroepen vanwege haar onwil genetische manipulatie te steunen, die toch zo mooi de honger definitief de wereld uithelpt. En waarom is Groen tegen kernenergie, die toch zo goed helpt de koolstofdioxideuitstoot te verminderen? Caroline Lucas houdt zich kranig staande en zelfs de Groene kandidaat van de Tories is het er niet mee eens. Groen is conservatief met een kleine c, en misschien wel met een grote C. Dit blijkt ook al weer op verwijtende toon gesteld te moeten worden.

Volgende ronde: vindt u echt dat voor het afwenden van de klimaatcrisis Smash capitalism een goed idee is? Sputter sputter, want je wilt niet afgaan voor de televisie tenslotte. De enige manier om niet af te gaan is gewoon "ja!" zeggen, dames. Age of stupid indeed.

Mijn vrienden in Las Vegas volgen ook de BBC en weten vrijwel tegelijkertijd dat Obama gaat escaleren in Afghanistan, wat tot onrust en ongerustheid leidt.
Een miljoen, dat is een dagje colaleverantie aan een deel van "onze helden", dus de Nobelprijs krijgt zijn bestemming wel.

Tijd om Tripp York weer ter hand te nemen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hier in Las Vegas wordt gebeden dat men wijze beslissingen maakt.