27 oktober, 2009

In de kooi

In de kooi op Schiphol, maar overlevenden - de brand is ook alweer vier jaar geleden. Verantwoordelijk minister Donner is even weg geweest en mocht toen de bijl zetten in de sociale voorzieningen - zo'n prachtvent is onmisbaar. Andere verantwoordelijke minister Verdonk bezorgde dankzij haar wapenfeit haar partij de helft van de zetels, splitste zich vervolgens af en verzinkt in verdiende vergetelheid. Dat is haar straf. De vreemdelingenhaat wordt in nog betere handen bevonden bij een andere ex-partijgenoot.
Een overlevende van de brand heeft de schuld gekregen en is gedeporteerd naar het land dat hij probeerde te ontvluchten. Verdere berichten over zijn bestaan ontbreken.
De firma Ursem te Wognum, fabrikant van de ontvlambare containers die de gevangenis van Schiphol vormen, zal inmiddels de grootste "onderneming" van deze plaats in het Westfriese zijn. Er valt goed te verdienen aan het opsluiten van mensen. Inmiddels mag hier van minister Ter Horst niet meer over geschreven worden, asielterrorisme noemt zij het.
Elf doden was nu ook weer niet zo indrukwekkend dat Ursem msschien geen opdrachten meer zou krijgen.

Over tot de wanorde van de dag.

Geen opmerkingen: