08 oktober, 2009

Geen nieuws van het front

De wekkerradio meldt stomverbaasd dat de schuld van de overheid in de VS is opgelopen tot 1,4 biljoen, een verdrievoudiging binnen een jaar. Het jaar waarin uitgedeeld is aan de banken, zonder voorwaarden, waarin het zogenaamde stimuleringsplan is gelanceerd en waarin een oorlogsbegroting van zo'n zevenhonderd miljard dollar is aangenomen, en waar om de haverklap gebruld wordt om meer oorlog en meer soldaten in aan te vallen landen.
Het bedrag valt mij nog mee. "Het tekort wordt in feite gefinancierd door China en Japan".
En betekent dit dat het herstel van de economie misschien wankel is?

Een vraag die je alleen kunt stellen als je gelooft dat de beurskoersenstijging die je dagelijks meldt iets met "herstel" te maken heeft en niet neerkomt op het vergokken van het door de staat aan de banken uitgedeelde geld.

Was er nog nieuws?
"Er zijn 1,5 miljard moslims op de wereld, zeg maar een op de vier mensen."
Ik wist niet dat ik drie jaar geleden nieuws gemaakt had.

Trouw opent met de melding dat God niet de hemel en de aarde geschapen heeft maar gescheiden, waardoor het idee van God als Schepper op de helling moet. De krant heeft het over het eerste bijbelboek.
Het eerste bijbelboek? Het is zeker niet het oudste deel van de Joodse bijbel, dat is toch wel bekend. En of God al dan niet Schepper is hangt echt niet af van die regeltjes, ook dat is geen nieuws.

"Nieuws" wordt steeds onnieuwsiger en surrealistischer in de tijd waarin je echt nieuws met een muisklik op de juiste sites kunt vinden.

Geen opmerkingen: