20 december, 2008

Nou vooruit, nog een rondje echt Zuidafrikaans


Sari Marais, Jim Reeves. Ik heb de plaat zelf, maar heb hem maar een keer gedraaid, rollend van het lachen over zijn accent. En nu hoor ik hem terug en twijfel ik. Behalve de r en de altijd moeilijke g klinkt alles in orde. Misschien is het de diphthongering van de lange o in bijvoorbeeld woon die mij het gevoel gaf dat hij maar wat raak deed... Ik heb een dergelijke uitspraak van deze lange o zeer dicht in mijn nabijheid meegemaakt. Ik ga mij schamen.


Solomon Linda and the Evening Birds, Mbube. De zanger is zelf niet rijk geworden van zijn origineel, maar hij vond het geweldig dat het als Wimoweh zo populair was in de VS - de latere covers heef hij niet meer meegemaakt.


Noise Khanyile, Izulu Seliyaduma. Lid van de Jo'burg City Stars, wier Grooving jive no.1 inderdaad een instant nr. 1 was op RVZ.

Geen opmerkingen: