07 december, 2008

Enter ze ruum, zegt RG de 50-quidman

Twee RVZ-herkenningsmelodieën.

Begin van Also sprach Zarathustra van Richard Strauss, herkenningsmelodie van De Rots/Superrots (Frans Bonte). Dit is Superrots... Dit is Superrots...


Toen ik de versie van Deodato gebruikte voor middagprogramma's - zoals ik al eens geschreven heb - had ik vooral in gedachten dat de nazigezinde erven R. Strauss deze versie hebben willen verbieden. Aan Frans dacht ik niet eens, en de film 2001, a space odyssey had ik nog niet gezien.
En de Essencetraining, waarin het orkestrale stuk van ruim een minuut zo'n belangrijke rol in speelt, was zeker niet in beeld.
Ruud van Delft zei dat hij het een oudbakken tune vond. Hoewel ik het niet per se met hem eens was ben ik toch maar op zoek gegaan naar een vlottere, meer bij het tempo van het format passende herkenningsmelodie (het werd dus Sly & Robbie).

Geen opmerkingen: